Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Gamla nyheter

2016

Kårchefens Dagorder 4/16 26 november 2016

En händelserik scouthöst börjar närma sig sitt slut. I oktober ordnade vi både ledarstadsmanöver och höstförläggning. Nu är det snart dags för vår traditionella scoutbasar som i år hålls i lågstadieskolans gymnastiksal, och efter det för julfesten som ordnas på Scoutstationen! Vi har även börjat planera nästa sommars läger Tidsmaskinen som vi ordnar tillsammans med Spejarna och Nybyggarna. Skriv in datumen i kalendern!

Välkommen på scoutbasar 6.12 kl. 12–14 1 november 2016

På självständighetsdagen 6.12.2016 kl. 12–14 är det dags för vår traditionella scoutbasar. På grund av att Scoutkällaren inte är i bruk ordnar vi i år basaren i lågstadiets gymnastiksal (Locklaisvägen 9). Basaren ordnas av Munksnäs Flickscouter, Munksnäs Spejarna och Munksnäs Scoutvänner. Vi bjuder som vanligt bl.a. på café, bakverk, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla scouter med familj, vänner och bekanta är varmt välkomna!

Vi hoppas att alla scoutfamiljer kan bidra med någonting till basaren. Läs mera om hur ni kan hjälpa till i infobrevet.

Kårchefens Dagorder 3/16 8 september 2016

Vårens och sommarens program har varit mera varierat än vanligt. Den mycket lyckade vårhajken var i Repovesi nationalpark efter många år i Sjundeå. På sommaren var det skilda läger för vargungarna och äventyrsscouterna (Ratatosk), spejarscouterna (FiSScFjäll) och explorerscouterna och ledarna (Roihu). Nu har höstens möten börjat och det är dags att se fram emot höstförläggningen och mycket annat!

Höstens mötestider14 augusti 2016

Vargungar (åk 2–3) Ti kl. 17–18 Första mötet 23.8 Mötesprogram
Äventyrsscouter (åk 4–5) Ti kl. 18–19 Första mötet 23.8 Mötesprogram
Yngre spejarsscouter (åk 6) Ti kl. 18–19 Första mötet 23.8 Mötesprogram
Äldre spejarscouter (åk 7–8) Ti kl. 19–20 Första mötet 23.8 Mötesprogram

Kom med i scouterna! 19 juli 2016

Alla pojkar som börjar tvåan kan komma med i scouterna. Munksnäs Spejarnas vargungar (åk 2–3) håller möten tisdagar kl. 17–18 (obs! tiden ändrad från kl. 18–19) i vår kårlokal på Ulfsbyvägen 11 E. Höstens första möte ordnas tisdagen 23 augusti kl. 17. Anmäl dig per e-post eller på första mötet.

Även äldre barn, ungdomar och vuxna kan komma med i vår scoutkår. Kontakta oss gärna om du vill veta mera om vår verksamhet!

Kom med i scouterna!

Kårchefens Dagorder 2/16 15 mars 2016

Vi har äntligen fått situationen med kårlokalen löst och har nu ett nytt fint utrymme till förfogande på Ulfsbyvägen 11. Det här betyder att vi igen kan sätta full fokus på verksamheten. I maj är det som vanligt vårhajk. Lägersommaren kommer att ha ovanligt mycket variation, med skilda läger för vargungar och äventyrsscouter (Ratatosk i Svartå), spejarscouter (FiSScFjäll i Muonio) och explorerscouter och ledare (Roihu i Evois).

Ny kårlokal i bruk 6 mars 2016

Vi har nu fått nycklarna till vår nya kårlokal, så från och med nästa vecka ordnas alla scoutmöten där. Kårlokalen är ett fint källarutrymme på Ulfsbyvägen 11 E.

Patrulledarna har fått nycklar till lokalen. Ytterdörren är låst så kom i tid till mötet så går vi in tillsammans. Om du kommer för sent så ring din ledare så kommer han och öppnar dörren.

Om du har frågor om lokalen så kontakta i fösta hand Munksnäs Spejarnas källarfogde Calle Backlund (calle@munksnasspejarna.fi, 040 572 6235).

Ny plats för årsmötet 7.2 28 januari 2016

På grund av att vi inte kan vara i Scoutkällaren håller vi istället kårens årsmöte 7.2. kl. 18 på adressen Mechelingatan 1a (TDC-huset). Alla medlemmar är varmt välkomna!

Scoutkällaren inte längre i kårernas bruk fr.o.m. 1.2.2016 26 januari 2016

Bästa medlemmar och föräldrar,

Den 19 januari fick scoutkårerna information om att vi från och med den 1.2.2016 inte längre har tillgång till Scoutkällaren på grund av högstadieskolans renovering.

Vi har under flera års tid fört dialog med staden om Scoutkällarens eventuella renovering och fick i höstas veta att källaren inte kommer att renoveras i samband med skolan så som ursprungligen var planerat. Efter det hade vi inte fått någon information av staden före beskedet förra veckan.

Vi har varit i kontakt med staden och det har visat sig att vi inte har något annat alternativ än att tömma Scoutkällaren och överlåta användningen till byggprojektet inom januari. Trots att Scoutkällaren inte ingår i själva renoveringsprojektet har den utlovats för byggentreprenörens bruk och hela området kommer att avspärras som byggarbetsplats.

Veckomötena fortsätter

I nuläget är det ännu oklart var veckomötena kommer att hållas. Som bäst söker vi alternativa utrymmen och tar emot tips och förslag på lämpliga lokaler i Munksnejden.

I äkta scoutanda fortsätter veckomötena utomhus tills annat meddelas. Vi samlas på korgbollsplanen.

Så här kan ni hjälpa till

  • Om du har idéer kring alternativa mötesutrymmen, vänligen kontakta Scoutvännernas ordförande Markus Haakana (kontaktuppgifter nedan)
  • Hjälp oss med flytten lördagen 30.1 från kl. 10 framåt. Meddela Sabina Fortelius om ni kan delta.
  • Hämta flyttlådor till Scoutkällaren under mötestid (tisdag 18-19, onsdag 18-19, torsdag 18-20) eller kontakta Sabina Fortelius.

Beskedet om utrymningen på knappa två veckors varsel kom som en total överraskning för oss, men vi gör vårt yttersta för att verksamheten ska lida så lite som möjligt.

Kontakta oss gärna ifall ni har frågor eller vill hjälpa till!

Markus Haakana
Ordförande, Munksnäs Scoutvänner
haakana.markus@gmail.com
0400 959514

Sabina Fortelius
Kårchef, Munksnäs Flickscouter

Erik Sandström
Kårchef, Scoutkåren Munksnäs Spejarna
er.sandstrom@gmail.com
050 5177329

Kårchefens Dagorder 1/16 17 januari 2016

Vårens scoutmöten har börjat och det är som vanligt mycket på kommande. Viktigast just nu är anmälningen till sommarens storläger Roihu (för spejarscouter, explorerscouter och ledare), som stänger redan 24 januari. Som vanligt ordnar vi även vinterhajk (den här gången tillsammans med Munksnäs Flickscouter i Kopparnäs, Sjundeå) och vårhajk. Och i juni blir det läger för vargungar och äventyrsscouter, även det tillsammans med MFL.

2015

Kårchefens Dagorder 4/15 11 november 2015

Glad höst till alla kårmedlemmar! På självständighetsdagen ordnar vi vår traditionella scoutbasar som brukar vara mycket välbesökt. Alla är varmt välkomna med, och de som har möjlighet får gärna hjälpa till med arrangemangen eller bidra med något att sälja. En dryg vecka efter basaren är det dags för kåren julfest. Och så har anmälningen till nästa sommars storläger Roihu öppnat för alla spejarscouter och äldre!

Kårchefens Dagorder 3/15 20 september 2015

Höstens möten har dragit igång för några veckor sedan, kvällarna börjar bli mörka, och det betyder att det snart är dags för kårens årliga höstförläggning. Förläggningen ordnas i år lite senare än normalt, under Alla helgons dag 31.10–1.11. Under hösten ordnar vi också förstaklassvandring för explorer- och roverscouterna. I december är det dags för Scoutbasaren och julfest. Vi önskar en scoutig höst till alla medlemmar! Läs mera i höstdagordern.

Kom med i scouterna | 16 augusti 2015

Du som börjat tvåan och är pojke kan i år komma med i Munksnäs Spejarna. Vi håller möten tisdagar kl. 18–19 i vår scoutkällare på Kadettvägen 2. Höstens första möte ordnas 25 augusti. Instruktioner för hur du blir medlem hittar du här. Välkommen med!

Mötestider för hösten | 16 augusti 2015

Mötestiderna för hösten har nu slagits fast:

Vargungar åk 2–3 Ti kl. 18–19 Första mötet 25.8 Mötesprogram
Äventyrsscouter åk 4–5 On kl. 18–19 Första mötet 26.8 Mötesprogram
Spejarscouter åk 6–8 On kl. 19–20:30 Första mötet 26.8 Mötesprogram
Explorerscouter åk 9–2 Ti kl. 19–20 (ca 1/mån)   Mötesprogram

Höstens scoutmöten börjar vecka 35 | 11 augusti 2015

Höstens scoutmöten drar igång vecka 35, dvs. 24–27.8. Vi har inte ännu bestämt mötestiderna utan kommer att göra det under inkommande veckoslut, så vi informerar mera efter det.

Kampen mot K lägerbrev 2 | 18 juni 2015

Årets sommarläger för Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna närmar sig! Här är Kampen mot K lägerbrev 2 med info om bl.a. resor, betalning, besöksdag och utrustning.

Välkommen på scouternas våravslutning må 18.5 12 maj 2015

Munksnäs Spejarna och Munksnäs Flickscouter ordnar gemensam våravslutning nästa måndag 18.5 kl. 18:00–19:30 i Scoutkällaren. (Det står tyvärr fel datum, 19.5, i förra kårchefens dagorder.) Både scouter och föräldrar är välkomna med i år! Vi börjar med gemensamt program, sedan delar vi ut märken, och till sist bjuder vi på hot dogs och glass!

Kårchefens Dagorder 2/15 20 april 2015

Under vårvintern har Munksnäs Spejarna ordnat årsmöte, valt ny kårekonom, och varit på traditionell vinterhajk i Sibbo. Även veckoverksamheten har fortsatt livligt. Under maj ordnar vi vårhajk och våravslutning, som även föräldrarna i år är välkomna till. Och i juli–augusti blir det äntligen dags för Kampen mot K, vårt sommarläger i Fiskars och Västra Nyland tillsammans med Munksnäs Flickscouter! Läs mera i vårdagordern.

Anmäl dig till sommarlägret 9 april 2015

Kampen mot K

Den 29.7–3.8 (​29–31.7 för vargungar) ordnar vi tillsammans med Munksnäs Flickscouter sommarlägret Kampen mot K. De första tre dagarna har vi läger vid Valkjärvi i Fiskars vackra skogar. Efter det beger vi oss på en tre dagars cykeltur i Västra Nyland. Sista anmälningsdag är 19 maj.

Ny styrelse 25 februari 2015

Måndagen 23.2 höll kåren årsmöte. På årsmötet valdes den nya styrelsen för år 2015:

Kårchef Erik Sandström Källarfogde Jonathan Gripenberg
Vicekårchef John Sundberg Utbildningsansvarig Emil Warras
Kårsekreterare Joakim Gunst Evenemangsansvarig Emil Lyytikkä
Kårekonom Niklas Sved Materialförvaltare Niklas Pajunen

Ändringar i veckoverksamheten 6 februari 2015

Vi har gjort några ändringar för att veckoverksamheten skall fungera bättre:

  • Äldre spejarscouterna: Patrullen avslutas och medlemmarna flyttas över till explorerscoutpatrullen, eftersom antalet aktiva medlemmar var för litet för en egen patrull.
  • Äventyrsscouterna: Kårchef Erik tar över som äventyrsscoutchef. Yann tar över som patrulledare, med Victor och Mathias som vicepatrulledare.
  • Vargungarna: Ivar börjar som vargungeledare tillsammans med Emil och Eelis.

Kårchefens Dagorder 1/15 1 februari 2015

Vårens verksamhet har igen dragit igång. Snart är det dags för vinterhajken, som enligt traditionen igen ordnas vid Ormträsk i Sibbo. Vi hoppas på vackert skidväder i år! I maj ordnar kåren vårhajk, och i juni/juli-månadsskiftet är det dags för sommarlägret Kampen mot K med Munksnäs Flickscouter. Lägret ordnas den här gången i Fiskars skogar, och avslutas med en cykeltur i Västnyland. Läs mera i vinterdagordern.

2014

Välkommen till Scoutbasaren 18 november 2014

Lördagen den 6 december kl. 12–14 ordnar Munksnäs Spejarna, Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner vår traditionella Scoutbasar i Scoutkällaren. Alla medlemmar med familj och bekanta är hjärtligt välkomna att besöka basaren!

Vi hoppas att alla familjer kan bidra med någonting till basaren. Under nästa höst kommer det att påbörjas en omfattande renovering av Scoutkällaren (mera info om det senare), och basaren är som en av våra största inkomstkällor därför särskilt viktig för tillfället.

Läs mera om basaren och hur du kan hjälpa till i infobrevet!

Kårchefens Dagorder 4/14 9 november 2014

Självständighetsdagen närmar sig, och med det förstås den traditionella scoutbasaren, som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Scoutbasaren är en av våra äldsta och finaste traditioner, och vi hoppas så många som möjligt kan delta! En knapp vecka efter basaren är det sedan dags för kårens julfest, med dubbningar och utdelning av halsdukar till våra nya medlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren. Läs mera i juldagordern.

Kårchefens Dagorder 3/14 17 augusti 2014

I början av sommaren deltog kårens vargungar i vulägret Mythos i Ingå, och mot slutet av sommaren sågs 2000 scouter, bland dem nästan 30 Munksnäs Spejare, i Finlands Svenska Scouters förbundsläger Atlantis. Vädret var fantastiskt på Atlantis, och lägret erbjöd mycket mångsidigt program och många nya vänner. Nu är vi fulla med energi inför höstens möten, som drar igång vecka 35! Läs mera i höstdagordern.

Kårchefens Dagorder 2/14 5 april 2014

Vintern är förbi, och med den kårens årsmöte och en ovanligt varm vinterhajk. I maj ordnar kåren vårhajk i Sjundeå, i juni deltar kårens vargungar i vargungelägret Mythos i Ingå, och i juli–augusti deltar resten av kåren i storlägret Atlantis i Hangö. Det är även dags att betala medlemsavgiften. Läs mera i vårdagordern.

Ny styrelse 24 februari 2014

Söndagen 23 februari höll kåren årsmöte. På årsmötet valdes den nya styrelsen för år 2014:

Kårchef Erik Sandström Medlem Jonathan Gripenberg
Vicekårchef John Sundberg Medlem Emil Warras
Kårsekreterare Joakim Gunst Medlem Emil Lyytikkä
Kårekonom Sebastian Björkbom Medlem Niklas Pajunen

Kårchefens Dagorder 1/14 26 januari 2014

Det riktiga vintern har äntligen kommit, och vårens möten har dragit igång. I februari håller kåren årsmöte. I mars ordnar vi vår traditionella vinterhajk i Sibbo, och vi hoppas det är lika vackert och snöigt väder som under de senaste åren! På sommaren deltar kåren i två läger. I juni deltar vargungarna i sommarlägret Mythos, och i juli-augusti deltar resten av kåren i storlägret Atlantis tillsammans med alla finlandssvenska scouter. Läs mera i vinterdagordern.

Atlantis

Anmäl dig till Atlantis 17 januari 2014

Anmälningen till nästa sommars storläger Atlantis, som ordnas 26.7–2.8, har öppnat. Munksnäs Spejarna deltar i lägret, förutom vargungarna som deltar i Mythos 6–8.6 istället. Anmäl dig till Atlantis direkt på webben!

2013

Kårchefens Dagorder 4/13 19 november 2013

Hösten börjar närma sig sitt slut. I oktober ordnade kåren sin traditionella höstförläggning i Noux. Till näst är självständighetsdagens scoutbasar framför oss. Alla är välkomna, och vi hoppas att de familjer som har möjlighet kan bidra till basaren på något sätt! En vecka senare hålls kårens julfest, med gröt, dubbningar och halsdukar till nya kårmedlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren. Läs mera i juldagordern.

Understödsföreningen informerar 19 september 2013

Munksnäs Scoutvänner är en understödsförening för scoutkårerna Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna. Scoutvännernas intäkter utgörs av medlemsavgifter samt försäljning på den traditionella basaren på självständighetsdagen.

Kårchefens Dagorder 3/13 14 augusti 2013

Under sommaren har kåren sökt guld i Klondike och bestigit Kebnekaises topp. Sommarlägret Klondike 2013 ordnades i början av sommaren för kårens yngre medlemmar, medan de äldre i juli begav sig ut på kårens första lapplandsvandring på fem år, och kanske den soligaste hittills. Nu är det dags för höstens möten att dra igång, och i oktober blir det igen förläggning i Noux för alla kårmedlemmar. Läs mera i höstdagordern.

Kåren har nu en Facebook-sida 2 juni 2013

Vi har nu en egen Facebook-sida. Hemsidan kommer även i fortsättningen att innehålla viktig information om evenemang, mötesprogram och vad som händer i kåren. Facebook-sidan är däremot menad mera för korta uppdateringar, påminnelser och för att skapa publicitet för kåren. Besök Facebook-sidan och gilla den!

Vi sätter även ut bilder från evenemang på Facebook-sidan. Vi väljer endast sakliga (och förhoppningsvis bra!) bilder och tillåter inte att bilderna taggas. Om du trots det föredrar att vi inte sätter ut bilder av dig på Facebook så kontakta kårsekreteraren.

Kårchefens Dagorder 2/13 24 mars 2013

Under vintern har kåren hållit årsmöte och varit på vinterhajk. Med våren och sommaren framför oss är mycket på kommande. I maj ordnar kåren vårhajk, i juni sommarlägret Klondike 2013 och i juli lapplandsvandring i Sverige. Därtill ordnas det även många evenemang och kurser utanför kåren som man kan anmäla sig till. Det är även dags att betala medlemsavgiften.
Läs mera i vårdagordern.

Bilder från vinterhajken 16 mars 2013

För två veckor sedan var en grupp scouter och ledare på vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Några bilder från vinterhajken finns nu på hemsidorna.

Kårchefens Dagorder 1/13 27 januari 2013

Vintern är i full gång och scoutmötena har igen dragit igång efter jullovet. Den 24 februari håller kåren årsmöte i Scoutkällaren, och i mars ordnar vi vinterhajk i Sibbo. Förhoppningsvis får vi uppleva lika vackert vinterväder som förra året. I maj håller kåren vårhajk i Sjundeå och i juni läger för de yngre scouterna. I juli blir det efter en fem års paus lapplandsvandring för de äldre scouterna. Kårens vandringar har varit bland de mest oförglömliga scoutupplevelserna, så vi har mycket att se fram emot! Läs mera i vinterdagordern.

2012

Kårchefens Dagorder 4/12 22 november 2012

Vintern närmar sig, och med den basaren och julfesten. På självständighetsdagen ordnar kåren scoutbasar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Alla är välkomna, och vi hoppas att de familjer som har möjlighet kan bidra till basaren på något sätt! En vecka senare hålls kårens julfest, med gröt, dubbningar och halsdukar till våra nya kårmedlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren. Läs mera i juldagordern.

Kårskjortan

Den nya kårskjortan är till salu 30 september 2012

Munksnäs Spejarnas nya officiella kårskjorta har anlänt, och kommer att vara till salu på förläggningen nästa veckoslut. Skjortan är en stilig grå t-skjorta i snabbt torkande polyester med kårens logo på vänstra bröstet. Priset för skjortan är 10 € och betalas kontant. Skjortan finns i storlekarna XS–L. Om du inte kan köpa skjortan på förläggningen kommer nästa möjlighet att vara scoutbasaren 6 december. Vid frågor kontakta John Sundberg.

Kårchefens Dagorder 3/12 16 augusti 2012

En händelserik vår och sommar är över. I juli–augusti deltog Munksnäs Spejarna i Finlands Svenska Scouters läger Mondo i Syndalen tillsammans med nästan 20 andra kårer. Lägret erbjöd en stor mängd program och var mycket lyckat. Till näst börjar veckomötena för hösten, och i oktober är det dags för kårens höstförläggning i Noux. Läs mera i höstdagordern.

Resultat från citymanövern 26 april 2012

Tisdagen 24 april ordnade Munksnäs Spejarna HeSS citymanöver Capone 2012. Lagen skulle som agentrer infiltrera maffiabossen Giuseppe Capones familj. Tävlingen var mycket jämn, men till slut tog Mumin från Vikingaflickorna hem första plats. Resultaten från tävlingen ser ni nedan. Gratulationer till vinnarna!

1. Mumin Vikingaflickorna 26,0
2. Gomorra Stigfinnarna 25,5
3. Handmänskorna KFUK/M 24,0
4. Kungs Vikingaflickorna 22,0
5. Kung Fu Panda Korsfararflickorna 21,0
6. Moose Squad NSR 20,5
7. Team Ed Korsfararflickorna 20,0
8. Pärisevä Orava NSR 14,0
9. Tärnan Vikingarna 12,5

Kårchefens Dagorder 2/12 6 april 2012

Under vintern har kåren hållit årsmöte, valt ny kårchef, varit på vinterhajk och flyttat till ett nytt förråd. I maj är det dags för vårhajk och våravslutning, och i juli–augusti deltar kåren i sommarlägret Mondo i Hangö tillsammans med scouter från dryga tio andra kårer. Läs mera i vårdagordern.

Ny styrelse 20 februari 2012

Söndagen 19 februari höll kåren årsmöte, och på årsmötet valdes den nya styrelsen för år 2012:

Kårchef Erik Sandström Medlem Jonathan Gripenberg
Vicekårchef John Sundberg Medlem Rolf Kottelin
Kårsekreterare Joakim Gunst Medlem Emil Warras
Kårekonom Sebastian Björkbom    

Detta innebär att Petter Selenius avgår efter åtta år som kårchef. Petter har gjort ett mycket bra jobb och lämnar kåren i gott skick till den nya kårchefen Erik Sandström. Även Victor Fagerlund och Niklas Sved avgår som styrelsemedlemmar. De ersätts av Rolf Kottelin och Emil Warras.

Kårchefens Dagorder 1/12 19 januari 2012

Vinterns första snö har kommit, och veckomötena har dragit igång för våren. Den 19 februari håller kåren årsmöte i Scoutkällaren, och i mars är det dags för den traditionella vinterhajken i Sibbo. I maj håller kåren vårhajk i Sjundeå, och i juli–augusti deltar vi i sommarlägret Mondo i Syndalen, tillsammans med många andra kårer från FiSSc. Läs mera i vinterdagordern.

Bilder från Sarek 01 10 januari 2012

Sommaren 2001 gav sig kåren ut på en vandring till Sarek i Svenska Lappland. Vandringen minns väl för den stora storm som bröt ut mitt under vandringen och som ledde till att den ursprungliga vandringsplanen måste slopas. Nu, dryga tio år senare, har vi lagt ut några bilder från vandringen på hemsidorna.

2011

Kårchefens Dagorder 4/11 18 november 2011

Självständighetsdagen närmar sig, och med det förstås den traditionella scoutbasaren, som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Scoutbasaren är en av våra äldsta och finaste traditioner, och vi hoppas så många som möjligt kan delta! En dryg vecka efter basaren är det sedan dags för kårens julfest, med dubbningar och utdelning av halsdukar till våra nya medlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren. Läs mera i juldagorder.

Kårchefens Dagorder 3/11 17 augusti 2011

Sommaren börjar närma sig sitt slut. I augusti höll kåren sommarlägret Amazonas 2011 tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Lägret avslutades med en indiankanotspaddling i Valkeala. Läs om sommarens evenemang, säsongstarten och höstens förläggning i höstdagordern!

Kom med i scouterna! 17 augusti 2011

Du som börjat tvåan och är pojke kan i år komma med i Munksnäs Spejarna. Inskrivning av nya medlemmar hålls tisdagen 23.8.2011 kl. 17:30 i vår kårlokal på Kadettvägen 2. Om du har frågor kan du ringa kårchef Petter Selenius (040 700 1412). Välkommen med! (Ladda ner lappen)

Munksnäs Flickscouter har nya hemsidor 17 augusti 2011

Vår systerkår Munksnäs Flickscouter har för en tid sedan publicerat sina nya fina hemsidor.

Bilder från Amazonas 2011 14 augusti 2011

Munksnäs Spejarna och Munksnäs Flickscouter är tillbaka från sitt gemensamma sommarläger Amazonas 2011. Trots en hel del regn var både lägret i Repovesi nationalpark och paddlingen i Valkeala mycket lyckade. Vi har nu satt ut några bilder och panoraman från lägret på hemsidorna.

Först plats i Sök o finn 15 maj 2011

Madde och Petteri från Munksnäs Spejarna tog hem segern i nattorienteringen Sök o finn, som ordnades av Munksnäs Flickscouter natten 14–15 maj. I tävlingen deltog 18 lag. Sök o finn, som arrangerades senast år 1997, går ut på att deltagarna skall hitta från kontroll till kontroll med hjälp av kluriga tips, utan egen karta eller elektroniska hjälpmedel. Vi tackar för en lyckad tävling och hoppas att tävlingen blir av även nästa år!

Kårchefens Dagorder 2/11 27 mars 2011

Årsmötet och vinterhajken är över, och vårhajken och sommarens läger Amazonas 2011 är på kommande. Läs mera i vårdagordern.

Bilder från vinterhajken 15 mars 2011

Förra veckoslutet var en grupp scouter och ledare på vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Några bilder från vinterhajken finns nu på hemsidorna.

Hemsidorna har ny adress 14 februari 2011

Från och med idag hittar du kårens hemsidor på adressen www.munksnasspejarna.fi och inte längre www.munksnasspejarna.org. Även den gamla adressen fungerar tills vidare, men så småningom övergår vi till att endast använda den nya, så det är bäst att ändra bokmärken i tid.

Kårchefens Dagorder 1/11 23 januari 2011

Kårens verksamhet har dragit igång efter jullovet, och årsmötet och vinterhajken närmar sig. Mera info hittar du i vinterdagordern.

2010

Kårchefens Dagorder 4/10 21 november 2010

December närmar sig, och med det scoutbasaren och sedan julfesten. Läs mera i juldagordern!

Kårchefens Dagorder 3/10 11 augusti 2010

Höstdagordern har kommit ut, och i den kan du läsa bl.a. om sommarlägret och säsongstarten.

Kom med i scouterna! 11 augusti 2010

Du som börjat tvåan och är pojke kan i år komma med i Munksnäs Spejarna. Det första mötet hålls tisdagen 24 augusti kl. 18-19 i vår kårlokal på Kadettvägen 2. Välkommen med!

» Ladda ner lappen vi delar ut i Munksnäs Lågstadieskola (PDF)

Bilder från Paleo 2010 Bilder från Paleo 2010

Bilder från Paleo 2010 7 augusti 2010

Kårens sommarläger för vargungar och äventyrsscouter Paleo 2010 ordnades 29.7–1.8 i Noux. Några bilder från lägret finns nu utsatta på hemsidorna.

II-klassmärket (spejarscoutsigillet)

Information om klassproven 7 mars 2010

Munksnäs Spejarna har under våren tagit i bruk en egen klassprovsbok för äventyrs-, spejar- och explorerscouterna. Läs mera om klassproven.

Kårchefens Dagorder 2/10 1 mars 2010

Läs om citylägret Skutta, vårhajken och kårens sommarläger Paleo 2010 i vårdagorder.

Äventyrsscouterna indelade i två patruller 21 januari 2010

Från och med nästa vecka delas äventyrsscouterna in i två patruller: Patrull Falk och Patrull Örn. Info om patrullerna hittar ni på äventyrsscoutsidan.

2009

Kårchefens Dagorder 1/10 19 december 2009

Årets första dagorder ges i år ut tidigare än vanligt eftersom spejar-, explorer- och roverscouternas sommarlägeranmälningar skall lämnas in redan 20 januari. Läs mera om detta, och även om årsmötet och vinterhajken i vinterdagorder.

Kårchefens Dagorder 4/09 13 november 2009

Scoutbasaren är på kommande, och så småningom även julfesten och julottan. Läs mera i den nya juldagordern, eller ladda direkt ner dagordern eller basarlappen.

Fakiren har avlidit 19 oktober 2009

Kårens grundare, Gunnar "Fakiren" Fagerlund, avled söndagen 18 oktober vid en ålder av 100 år. Munksnäs Spejarna hedrar hans minne.

Äventyrsscoutpatrullerna slås ihop 8 oktober 2009

På grund av att äventyrsscouterna visat sig vara lite för få för att vara indelade i två patruller slås de fr.o.m. nästa vecka ihop till en patrull som har möten onsdagar kl. 18-19.

Kårens lag i ledarstadsmanövern

MSP först i ledarstadsmanövern 8 oktober 2009

Kårens lag Buu-klubben tog första plats i HeSS ledarstadsmanöver, som i år ordnades av Vikingaflickorna till Halloween-tema. Vi tackar för en rolig tävling!

1. Buu-klubben 25,75
2. Trio mumin 22,25
3. Lepakkona 21,00
3. Björnligan 21,00

Kårens kort till Fakiren

Fakiren 100 år 1 oktober 2009

Munksnäs Spejarnas grundare, Gunnar "Fakiren" Fagerlund, fyller idag 100 år. Kåren önskar honom hjärtliga gratulationer på födelsedagen!

Kom med i scouterna! 12 augusti 2009

Du som börjat tvåan och är pojke kan i år komma med i Munksnäs Spejarna. Inskrivning av nya medlemmar hålls tisdagen 25 augusti kl. 18-19 i vår kårlokal på Kadettvägen 2. Om du har frågor kan du ringa kårchef Petter Selenius (040 484 8967). Välkommen med!

» Ladda ner lappen vi delat ut i Munksnäs Lågstadieskola (PDF)

Kårchefens Dagorder 3/09 12 augusti 2009

Läs om sommarens läger, säsongstarten och Lärkans-förläggningen i den nya höstdagordern.

Bilder från Beach 09 Bilder från Kvikkjokk-vandringen

Bilder från Beach 8 augusti 2009

En samling bilder från sommarens läger finns nu utsatta på hemsidorna.

Anmäl dig till vårhajken 5 april 2009

Kom ihåg att anmäla dig till kårens vårhajk 16-17 maj! Ladda ner vårhajkslappen, fyll i anmälningen, och hämta den till Scoutkällaren senast onsdagen 13 maj.

Kårchefens Dagorder 2/09 23 februari 2009

Våren börjar så småningom närma sig, efter våren kommer sommaren, och på sommaren är det förstås sommarläger. I år heter lägret Beach 09 och är ett regionsläger vid Köttboda i Borgå. Läs mera i vårdagordern, eller ladda direkt ner anmälningsblanketten till lägret.

Kårchefens Dagorder 1/09 12 januari 2009

Scoutsäsongen har dragit igång för våren, och mycket program är på kommande. Förutom kurser och tävlingar bjuder våren på kårens traditionella vinter- och vårhajker, och i februari hålls kårens årsmöte. Läs mera i den senaste dagordern.

2008

Bilder från Kvikkjokk-vandringen Bilder från Kvikkjokk-vandringen

Bilder från Kvikkjokk 7 december 2008

Idag blev det äntligen av att lägga ut bilder från vandringen vid Kvikkjokk i Svenska Lappland som fem ledare från kåren gav sig ut på i september.

Kårchefens Dagorder 4/08 16 november 2008

Efter en händelserik höst har vi nu Scoutbasaren, kårens julfest och Julottan framför oss. Läs mera om vad som hänt och vad som är på kommande i juldagordern.

Resultat från ledarstadsmanövern 2 oktober 2008

Munksnäs Spejarna ordnade HeSS ledarstadsmanöver torsdagen 2 oktober. Resultaten ser ni nedan. Gratulationer till vinnarna!

1. Gott och Blandat (Stormfågeln) 25,6
2. K/K Flampe + förstärkning (Stormfågeln) 19,3
3. Typiskt glassväder (Munksnäs Flickscouter) 18,6
4. Sense & Sensibility (Korsfararflickorna) 18,1
5. Fattiga Riddare (Nordsjö Skogsriddare) 17,1

Patrull Käppi vann Sågen 15 september 2008

Munknäs Spejarna deltog med två patruller i årets EP-cup. Såglaget Käppi tog hem segern efter en mycket jämn kamp med Tre nyanser av brunt från Östersundom Scouter, medan Kannu tog en fin tredje plats i Yxan. Läs mera om EP-cupen och se de fullständiga resultaten.

Kårchefens Dagorder 3/08 13 augusti 2008

Scoutsäsongen drar snart igång för hösten. Läs om säsongstarten, det nya scoutprogrammet och vad annat som är på kommande under de närmaste månaderna i höstdagordern.

Kom med i scouterna! 13 augusti 2008

Du som börjat tvåan och är pojke kan i år komma med i Munksnäs Spejarna. Det första mötet hålls tisdagen 26 augusti kl. 18-19 i vår kårlokal på Kadettvägen 2. Om du har frågor kan du ringa kårchef Petter Selenius (040 700 1412). Välkommen med!

» Ladda ner lappen vi delat ut i Munksnäs Lågstadieskola (PDF)

Kohinoor 08 Kohinoor 08

Bilder från Kohinoor 8 augusti 2008

Kårens sommarläger Kohinoor 08 hölls 31 juli-6 augusti i Fiskars-skogarna. En samling bilder från lägret finns nu utsatta på kårens hemsidor.

Bilder från vårhajken 12 juli 2008

Det tog mycket länge före det blev av, men en samling bilder från årets vårhajk är nu äntligen utsatta på sidorna.

Kom ihåg lägeranmälningen 8 maj 2008

Kom ihåg att anmäla dig till sommarens läger Kohinoor! Lämna in anmälningsblanketten senast på våravslutningen 21 maj. Lägerbrev 1 har skickats ut till alla scouter och vargungar.

Vårhajkslappen 2 april 2008

Kåren håller traditionell vårhajk i Sjundeåskogarna veckoslutet 17-18 maj. Du kan nu ladda ner vårhajkslappen på dagordersidan eller direkt. Lappen delas även ut i Scoutkällaren.

Bilder från vinterhajken Bilder från vinterhajken

Bilder från vinterhajken 31 mars 2008

Några bilder från årets vinterhajk är nu utlagda på sidorna.

Kårchefens Dagorder 2/08 9 mars 2008

Halva vårsäsongen är snart förbi, och mycket är på kommande. Nästa veckoslut håller kåren vinterhajk i Sibbo, och i maj hålls vårhajk i Sjundeå. I juli-augusti är det dags för sommarläger, som i år är ett kårläger i Fiskars. Läs mera om vad som är aktuellt i vårdagordern.

Kårchefens Dagorder 1/08 14 januari 2008

Scoutsäsongen för år 2008 har kört i gång, och framför oss har vi bland annat årsmöte och vinterhajk. Läs mera i vinterdagordern.

2007

Ingen julotta på Fölisön 16 december 2007

Scouternas traditionella julotta som i över 50 år hållits i Karuna kyrka på Fölisön hålls i år på Brändö. Detta p.g.a. att Museiverket inte tillåter att man använder kyrkan. Detta innebär att vi inte kommer att servera kaffe i Scoutkällaren efter julottan, vi kommer inte heller att ha träff vid Scoutkällaren före julottan eftersom det blir lite långt att promenera till Brändö. Men för dem som vill ha en stämningsfull juldagsmorgon är det bara att packa iväg sig till Brändö. Nedan följer info:

"Seaboys traditionella julotta kommer i år att ordnas på Vilans kapell på Brändö. Vi kommer att mötas 06.45 (på morgonen) i hörnet av Kulosaaren puistotie och Leposaarentie och sedan vandra med fackeltåg till kapellet. Kaffe kommer att serveras efteråt på Seaboys kårlokal, Döbelnsgatan 3 A."

Kåren har jullov 12 december 2007

Munksnäs Spejarna höll julavslutning onsdagen den 12 december. I avslutningen deltog 13 vargungar, 13 patrullscouter, 3 rovrar och 11 ledare. Fyra löftesmärken delades ut, Nicklas Aspenström och Johan Ekblom dubbades till tredje klass, och Erik Sandström och Jonathan Gripenberg dubbades till första klass. Scoutsäsongen börjar igen onsdagen 9 januari, samma vecka som skolorna börjar.

God jul och gott nytt år!

Juldagordern 6 november 2007

Hösten börjar så småningom närma sig sitt slut, och juldagordern är nu ute. Läs om Scoutbasaren, julfesten och julottan. Du kan även ladda ner basarlappen.

Bilder från förläggningen Bilder från förläggningen

Bilder från förläggningen 31 oktober 2007

Tolv bilder från Lärkansförläggningen finns nu på sidorna.

Käppi vann ledarstadsmanövern 19 oktober 2007

Patrull Käppi från Munksnäs Spejarna vann på onsdagen HeSS ledarstadsmanöver med 64 poäng. Tävlingen ordnades av Korsfararflickorna den 17 oktober. På andra plats kom Team Miim med 49 poäng och på tredje plats Gott och blandat med 46 poäng. Tack till arrangörerna för tävlingen och det fina priset!

Inga möten nästa onsdag 9 oktober 2007

Onsdagen den 17 oktober håller varken patrullscouterna eller vargungarna veckomöte p.g.a. att höstlovet börjar på torsdagen.

Förläggninglappen 11 september 2007

Vår Lärkansförläggning hålls i år veckoslutet 6-7 oktober. Du kan nu ladda ner lappen på dagordersidan eller direkt. Förläggninglappen delas även ut i Scoutkällaren.

Höstdagordern 17 augusti 2007

Höstdagordern är nu ute. I den kan du läsa om hur säsongstarten går till och lite om vad som kommer att hända under hösten. Dessutom presenteras ett nytt system för kårinformation per e-post.

Bilder från lägret Bilder från lägret

Bilder från sommarens läger 11 juli 2007

Det tog lite tid, men nu har vi äntligen fått ut bilder från sommarens läger En värld - ett löfte och från Storfesten i Tammerfors.

Bilder från vårhajken 16 maj 2007

Vi tog en del bilder under paddlingsvårhajken, och här har ni en samling på 16 av de bästa.

Vårhajkslappen 16 april 2007

Vårhajken är på kommande, och vårhajkslappen har delats ut till patrullscouterna förra mötet. Nu kan du även ladda ner lappen här på sidorna. Du hittar den i Dagorderarkiv-listan.

Vårdagordern 12 mars 2007

Våren är på kommande och den nya dagordern har just anlänt. Läs om bl.a. den nya styrelsen, vårhajken och sommarlägret. Du kan även ladda ner anmälningsblanketterna till sommarlägret och storfesten om du råkat tappa dem.