Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 2/19

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 2/19 | Vårhajk | Sommarlägret Rio Papagayo

Vi har en spännande vår framför oss. Vår plan är att renovera Scoutkällaren på Kadettvägen 2 under sommaren och flytta tillbaka verksamheten på hösten. Det här förutsätter att vi samlar in tillräckligt men donationer för en omfattande renovering. I år kommer vi att ordna en vårkarneval som är öppen för alla på Kristi himmelsfärdsdag. Vi ordnar också vårhajk och vårfest, dit föräldrarna är varmt välkomna.

Hänt i kåren

Söndagen den 10 februari höll kåren årsmöte. Hela styrelsen omvaldes. Styrelsen beviljades fullmakt att tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Scoutvännerna ingå ett hyresavtal med staden. Kåren deltar också i att bekosta renoveringen av kårlokalen.

Den 2–3 mars ordnade vi vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Vädret var soligt men blåsigt. Vi bodde som vanligt i halvplutonstält med kamin, och under hajken högg vi ved, grillade korv på öppen eld, och lekte på isen. I hajken deltog åtta scouter och fem ledare.

På kommande

Munksnäs Spejarna och Munksnäs Flickscouter har sedan 1950-talet hållit sin verksamhet i Scoutkällaren på Kadettvägen 2, men då Hoplaxskolan år 2016 renoverades hamnade vi i exil. Munksnäs Scoutvänner har nu äntligen förhandlat ett långvarigt och lämpligt hyresavtal med Helsingfors stad. Avtalet förutsätter att vi genomför en omfattande renovering vars kostnader uppskattas till 275 000 euro. Vi kommer därför under våren att samla in donationer av alla välvilligt inställda. Om allting går som planerat börjar renoveringen på sommaren, och vi kan återvända på hösten. Mera info följer snart.

Den 4–5 maj ordnar vi vårhajk vid Kytäjä-Usmi friluftsområde i Hyvinge. Vi vandrar hela veckoslutet, och sover i vandringstält eller vindskydd. Äventyrsscouter och äldre är välkomna att delta i hajken, vi delar oss i grupper och anpassar rutten så att alla orkar vandra. Sista anmälningsdag är 22 april.

Måndagen den 13 maj kl. 18 ordnar vi vårfest tillsammans med Munksnäs Flickscouter på Fölisön. Vi börjar med lite program, sedan delar vi ut scouthalsdukar och märken, och till slut grillar vi korv och äter glass. Även föräldrar är välkomna med. Vi samlas vid glasskiosken vid Fölisöbron kl. 18:00 och går därifrån tillsammans till sportplanen. Vårfesten avslutas ca 19:30.

Torsdagen 30 maj kl. 12–14, på Kristi himmelfärdsdag, ordnar vi vårkarneval på Hoplaxskolans (åk 6–9) skolgård på Solnavägen 18–20. På vårkarnevalen samlar vi in pengar för renoveringen av Scoutkällaren. Alla scouter med familj och bekanta är varmt välkomna! På programmet står café, försäljning av bakverk och matvaror, lotteri, korvgrillning och karnevalprogram. Vi hoppas att så många scoutfamiljer som möjligt kan bidra till vårkarnevalen på något sätt. Mera info skickas ut senare.

Den 30 juli–4 augusti (2–4 augusti för vargungar och yngre äventyrsscouter) ordnar vi sommarlägret Rio Papagayo vid Köttboda i Borgå tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Lägret inleds med en tre dagar lång paddlingstur för äldre äventyrsscouter (födda 2007) och äldre. Läs mera i det bifogade infobrevet.