Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/19

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/19 | Vinterhajk

Vårens scoutmöten har börjat i ordentligt vinterväder. I mars ordnar kåren vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo, så vi hoppas att vädret håller i. I maj är det dags för vårhajk, som vi planerat ordna på en ny plats i Hyvinge. Och på sommaren ordnar vi ett gemensamt läger med Munksnäs Flickscouter. Lägret börjar i år med en tre dagar lång paddlingstur.

Hänt i kåren

Den 6 december ordnade vi scoutbasar i Munksnäs lågstadieskola tillsammans med Scoutvännerna och Munksnäs Flickscouter. Basaren var välbesökt och lyckad som vanligt. Ett stort tack till alla som hjälpte till med arrangemangen!

Den 12 december höll kåren julfest på Scoutstationen. De nya vargungarna fick sina halsdukar, vi åt julgröt och pepparkakor, och fick besök av julgubben. I julfesten deltog dryga 40 scouter, ledare och föräldrar.

På kommande

Söndagen den 10 februari kl. 17 håller kåren årsmöte på Alexandersgatan 46. På mötet redogör styrelsen för det gånga året och planerna för 2018. En ny styrelse väljs också. Alla kårmedlemmar är välkomna med!

Den 2–3 mars ordnar kåren vinterhajk på vår traditionella plats vid Ormträsk i Sibbo. Vi tillbringar veckoslutet i vinterskogen och sover i halvplutonstält med kamin. Alla äventyrsscouter och äldre är välkomna med. Läs mera i det bifogade infobrevet.

Den 4–5 maj ordnar vi vårhajk i Hyvinge. Äventyrsscouter och äldre är välkomna att delta i hajken. Mera info följer senare under våren.

Måndagen den 13 maj kl. 18 ordnar vi vårfest tillsammans med MFL på Fölisön. Mera info följer senare.

Den 30 juli–4 augusti (2–4 augusti för vargungar och äventyrsscouter) ordnar kåren sommarläger tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Lägret inleds med en tre dagar lång paddlingstur för spejarscouter och äldre. Mera information om lägret följer senare under våren.

Ladda ner medlemskortet 2019: Alla medlemmar i scouterna har ett medlemskort med vilket du bl.a. får en rabatt på 10 % i scoutbutikerna. Medlemskortet skickas inte hem med posten utan du måste ladda ner det digitalt som PDF från scouternas medlemsregister Kuksa. Instruktioner för hur du gör detta finns på kårens hemsida.

Understöd för deltagaravgifter: Kom ihåg att alla kårmedlemmar kan ansöka om understöd för deltagaravgifter till läger, hajker, förläggningar, kurser och andra evenemang. Understöden betalas i första hand från kårens grundares, Gunnar ”Fakiren” Fagerlunds minnesfond. Ansök om understöd genom att skicka e-post med en kort motivering till kårchef Erik Sandström.