Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/18

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/18 | Scoutbasar

På självständighetsdagen önskar vi alla scouter med familj och bekanta varmt välkomna till vår traditionella scoutbasar i Munksnäs lågstadieskola! På basaren finns som vanligt café, försäljning av bakverk, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. En vecka senare ordnar vi vår julfest på Scoutstationen i Tölö. På julfesten delar vi ut märken, scouthalsdukar till nya medlemmar, och äter julgröt. Välkomna även dit!

Hänt i kåren

Den 13–14 oktober ordnade kåren höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. Temat för veckoslutet var James Bond. På programmet stod patrullrådd, kasino, bastu, lägerbål och orientering. Scouterna fick göra paracord-armband och gå på reflexspårning, och vargungarna byggde agentglasögon och stekte plättar vid Ruuhijärvi. I förläggningen deltog 25 scouter och tio ledare. Bilder hittar du här.

Tisdagen den 16 oktober deltog vi med ett lag i HeSS ledarstadsmanöver, som i år ordnades av Nordsjö Skogsriddare med temat polarexpedition. Vi tackar för en rolig tävling!

Söndagen den 4 november besökte vi Megazone tillsammans med Munksnäs Flickscouter.

På kommande

På självständighetsdagen 6 december kl. 12–14 är det dags för vår traditionella scoutbasar som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Basaren ordnas i lågstadieskolans gymnastiksal på adressen Locklaisvägen 9. På programmet står café, försäljning av bakverk och matvaror, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla önskas varmt välkomna! Vi hoppas även att så många scoutfamiljer som möjligt kan bidra till basaren på något sätt för att göra den så lyckad som möjligt. Mera information om hur ni kan hjälpa till har skickats ut till alla kårmedlemmar.

Onsdagen den 12 december kl. 18–19 håller kåren julfest för alla medlemmar. Julfesten ordnas på Scoutstationen på adressen Tölögatan 55. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till nya medlemmar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd 3–5 euro och kom ihåg scouthalsduken! Även föräldrar är välkomna att delta. Vi ber alla anmäla sig så att vi kan uppskatta matbehovet lättare, men du kan delta även om du inte anmält dig. Anmäl dig här. Scoutmötena fortsätter efter jullovet vecka 3.

Under våren ordnar Finlands Svenska Scouter många kurser och evenemang. Sista anmälningsdag för största delen av de här är 15 januari. Information om evenemangen finns i FiSSc händelsekalender. Anmäl dig direkt via länkarna i FiSSc händelsekalender eller genom att kontakta Ivar Vuori. Kontakta gärna Ivar om du har frågor.