Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 2/18

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 2/18 | Vårhajk

Under våren och sommaren har vi många äventyr att se fram emot. I maj beger vi oss på vårhajk till den vackra Seitseminen nationalpark för att få en riktig naturupplevelse, i juni är det dags för kårlägret Da Vinci vid Bruksträsket i Ingå, med kreativt och spännande program i renässansanda, och i juli beger sig kårens explorerscouter och ledare till Kjölur på Island för att vandra i en vecka bland glaciärerna.

Hänt i kåren

Söndagen den 11 februari höll kåren årsmöte. Ivar Vuori valdes till ny uppdragschef i styrelsen. Även källarfogde Carl Backlund valdes in i styrelsen. Från styrelsen avgick Lars Huldén och Emil Lyytikkä.

Den 3–4 mars ordnade kåren vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Vintervädret var vackert och kallt, men inne i tältet värmde kaminen. I hajken deltog tio scouter och sju ledare.

På kommande

Den 4–6 maj åker vi ut på vårhajk till Seitseminen nationalpark, där vi vandrar vi i urskog, bland kärr och på åsar. Vi övernattar i vandringstält och delar oss i grupper och anpassar rutten så att även äventyrsscouter bra kan delta i hajken. Information om hajken har skickats ut per e-post. Kom ihåg att anmäla dig senast måndagen 23 april.

Måndagen den 14 maj kl. 18:00-19:30 är det dags för vårfest tillsammans med Munksnäs Flickscouter på Fölisön. Vi börjar med gemensamt program, delar ut märkesutdelning och till slut grillar vi korv. Vi samlas vid glasskiosken vid Fölisöbron och går tillsammans till sportplanen. Även föräldrar är välkomna med.

Den 7–10 juni ordnar kåren sommarlägret Da Vinci vid Bruksträsket i Ingå. Programmet är inspirerat av den legendariska konstnären och uppfinnaren, men förstås har vi också en hel del traditionellt scoutprogram. Efter många år av läger tillsammans med andra kårer håller vi i år ett lite mindre läger endast med vår egna kår. Kom ihåg att anmäla dig senast tisdagen 22 maj.

Den 14–22 juli är det äntligen dags för Munksnäs Spejarnas Islandsvandring. Mera information om vandringen har skickats ut till deltagarna. Vi ordnar ett infomöte 12 juni kl. 18 som vi räknar med att alla vandringsdeltagare deltar i. Kom också ihåg att betala andra raten av deltagaravgiften senast 29 april.

Den 11–12 augusti ordnar kåren ett planeringsveckoslut för ledare och explorerscouter. Vi planerar tillsammans nästa års veckoverksamhet och har roligt tillsammans. Vi hoppas särskilt att alla som är med och drar veckoverksamheten, t.ex. patrulledare och vicepatrulledare, kan delta i veckoslutet. Mera info skickas ut senare.