Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/18

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/18 | Vinterhajk | Scoutkällaren i Munksnäs

Vårens verksamhet har igen dragit igång. Snart är det dags för vinterhajken, som ordnas på den traditionella platsen vid Ormträsk i Sibbo. Vi hoppas på vackert vinterväder! I maj ordnar kåren vårhajk, i juni är det dags för sommarläger, och i juli beger vi oss på vandring till Island! Framför oss står även ett stort renoveringsprojekt av Scoutkällaren.

Hänt i kåren

Den 6 december ordnade vi scoutbasar i Munksnäs lågstadieskola tillsammans med Scoutvännerna och Munksnäs Flickscouter. Vädret var vackert och basaren hade många besökare. Basaren hämtade in mera pengar än förra året. Ett stort tack till alla som hjälpte till med arrangemangen!

Den 14 december höll kåren julfest på Scoutstationen. På julfesten delade vi ut scouthalsdukar och sigill, åt julgröt och pepparkakor, och fick besök av julgubben. I julfesten deltog 17 scouter och ledare.

På kommande

Munksnäs Spejarna och Munksnäs Flickscouter har efter långa förhandlingar äntligen fått ett erbjudande om att vi kan återvända till Scoutkällaren, förutsatt att vi själva står för en omfattande renovering. Alla som är intresserade av situationen eller vill hjälpa till är välkomna på infomöte torsdagen 1 februari kl. 19 på Scoutstationen, Tölögatan 55. Mera info om Scoutkällaren finns i det bifogade brevet

Söndagen den 11 februari kl. 18 håller kåren årsmöte i kårlokalen på Ulfsbyvägen 11. På mötet redogör styrelsen för det gånga året och planerna för 2018. En ny styrelse väljs också på årsmötet. Alla kårmedlemmar är välkomna med!

Den 3–4 mars ordnar kåren vinterhajk på vår traditionella plats vid Ormträsk i Sibbo, efter två år i Kopparnäs. Vi tillbringar veckoslutet i vinterskogen och sover i halvplutonstält med kamin. Alla äventyrsscouter och äldre är välkomna med. Läs mera i det bifogade infobrevet.

Den 4–6 maj ordnar vi vårhajk. Vi planerar en vandring med två övernattningar, i stil med vår vandring i Repovesi för två år sedan. Utfärdsmålet är inte ännu bestämt. Äventyrsscouter och äldre är välkomna att delta i hajken. Mera info följer senare under våren.

Måndagen den 14 maj ordnar vi vårfest tillsammans med MFL på Fölisön. Mera info följer senare.

Den 5–10 juni (7–10 juni för vargungar och äventyrsscouter) ordnar kåren sommarläger i Sjundeå. Vi har i år bestämt oss för att hålla kårläger, efter fyra år av samläger. Vi har ett preliminärt lägerområde, men det är inte ännu bekräftat. Mera information om lägret följer senare under våren.

Den 14–22 juli åker 16 explorerscouter och ledare från kåren på vandring till Island. Flygbiljetterna är köpta, och under våren planerar vi vandringsrutten, som antagligen går i Kjölur, mellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull. Det här är en vandring som vi drömt om i många år, och vi ser verkligen fram emot den nu när det bara är ett halvt år kvar!

Ladda ner medlemskortet 2018: Alla medlemmar i scouterna har ett medlemskort med vilket du bl.a. får en rabatt på 10 % i scoutbutikerna. Medlemskortet skickas inte hem med posten utan du måste ladda ner det digitalt som PDF från scouternas medlemsregister Kuksa. Instruktioner för hur du gör detta finns på kårens hemsida.

Understöd för deltagaravgifter: Kom ihåg att alla kårmedlemmar kan ansöka om understöd för deltagaravgifter till läger, hajker, förläggningar, kurser och andra evenemang. Understöden betalas i första hand från kårens grundares, Gunnar ”Fakiren” Fagerlunds minnesfond. Ansök om understöd genom att skicka e-post med en kort motivering till kårchef Erik Sandström.