Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/17

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/17 | Scoutbasaren | Islandsvandring | Evenemangskatalogen

Snart är det självständighetsdag då Finland fyller 100 år. Det betyder ju förstås även att det är dags för den traditionella Scoutbasaren, som alla är varmt välkomna att besöka! Vi hoppas även att så många scoutfamiljer som möjligt kan bidra till basaren på något sätt. I december är det även julfest på Scoutstationen. På nästa års sida ser vi redan fram emot kårens resa till Island för att vandra bland glaciärer och gejsrar.

Hänt i kåren

Den 14–15 oktober ordnade kåren sin traditionella höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. Temat för förläggningen var Finland 100 år. Under veckoslutet hann scouterna med patrullrådd, blink, bastubad, musiktävling, casino, surrningsövning, dragkamp, orientering och flaggkrig. I förläggningen deltog 20 scouter och åtta ledare. Bilder från veckoslutet hittar du på adressen http://bit.ly/2hUZraa

Måndagen den 16 oktober deltog två lag från Munksnäs Spejarna i HeSS ledarstadsmanöver. Manövern ordnades av Spejarna och hade temat födelsedagskalas. Kårens lag placerade sig på andra och femte plats, bland nio lag. Tack till arrangörerna!

På kommande

På självständighetsdagen 6 december kl. 12–14 är det dags för vår traditionella scoutbasar som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Basaren ordnas i år i lågstadieskolans gymnastiksal på adressen Locklaisvägen 9. Vi bjuder bl.a. på café, försäljning av bakverk och matvaror, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla önskas varmt välkomna! Mera information om hur ni kan hjälpa till har skickats ut till alla kårmedlemmar.

Måndagen den 18 december kl. 18–19 håller kåren julfest för alla medlemmar! Julfesten ordnas på Scoutstationen på adressen Tölögatan 55. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till nya medlemmar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd 3–5 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet vecka 2.

Den 14–22 juli åker explorerscouter och äldre från kåren på Islandsvandring. Kåren har länge planerat en vandring till ett mer exotiskt mål och valet föll på Island, som har en unik natur med färg-granna landskap, varma källor, glaciärer och otroliga vyer. Sista anmälningsdag är redan 7 januari, så passa på att anmäla dig! Mera info skickas ut med dagordern.

Finlands Svenska Scouter ordnar även nästa år många utmärkta kurser och andra scoutevenemang som du kan anmäla dig till. Under året finns det fyra anmälningsdeadlines: 15.1, 15.4, 15.9 och 15.11. Läs om evenemangen i den bifogade evenemangskatalogen 2018. Du hittar även information om evenemangen [i händelsekalendern]. Kontakta Lars Huldén eller Jocke Gunst om du har frågor!