Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/17

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/17 | Vinterhajk 2017

Vårens möten har börjat och vi har igen en rolig scoutvår och -sommar att se fram emot. I mars är det dags för vinterhajken som likt förra året ordnas i det vackra Kopparnäs i Kyrkslätt. I maj håller vi vårhajken på vår traditionella plats vid Lappträsk i Sjundeå. Och i juli är det dags för sommarlägret Tidsmaskinen som kommer att bli historiskt. På flera plan.

Hänt i kåren

Den 6 december ordnade vi scoutbasar i Munksnäs lågstadieskola tillsammans med Scoutvännerna och MFL. Det vackra vädret bidrog till en stor mäng besökare och basaren hämtade in mera pengar än förra året. Ett stort tack till alla som hjälpte till med arrangemangen!

Den 14 december höll kåren julfest på Scoutstationen. Vi delade ut nya halsdukar och sigill, och åt julgröt och pepparkakor. Ivar Vuori och Axel Lyytikkä belönades för ett gott arbete som patrulledare.

På kommande

Söndagen den 12 februari kl. 18 håller kåren årsmöte i kårlokalen på Ulfsbyvägen 11. På mötet redogör styrelsen för det gånga året och planerna för 2017. En ny styrelse väljs också på årsmötet. Alla kårmedlemmar är välkomna med!

Den 4–5 mars håller kåren tillsammans med MFL en kontroll på Finlands Scouters vintermästerskap i scoutfärdigheter. Tävlingen heter i år VinterFiSSce och ordnas av FiSSc.

Den 11–12 mars ordnar kåren vinterhajk i Kopparnäs. Under hajken vandrar vi, slår upp läger, lär oss om isvett och isräddning, leker, lagar mat och njuter av vintern. På natten sover vi i halvplutonstält med kamin. Alla äventyrsscouter och äldre är välkomna med! Läs mera i det bifogade infobrevet. Måndagen den 15 maj ordnar vi vårfest tillsammans med MFL på Fölisön. Mera info följer senare.

Den 20–21 maj ordnar kåren sin traditionella vårhajk vid Lappträsk i Sjundeå. På hajken vandrar vi i Sjundeåskogarna, grillar god mat och övernattar i vindskydd. Alla äventyrsscouter och äldre är välkomna med! Mera info följer med nästa dagorder.

Den 22–29 juli (26–29 juli för vargungar och äventyrsscouter) är det dags för sommarlägret Tidsmaskinen vid Partioniemi i Lojo. Scoutkårerna Spejarna, Nybyggarna och Munksnäs Spejarna har slagit sig ihop för ett läger som bryter mot de mest grundläggande fysiska lagarna om tid och rum! Mera info skickas snart ut till alla medlemmar.

Understöd för deltagaravgifter: Kom ihåg att alla kårmedlemmar kan ansöka om understöd för deltagaravgifter till läger, hajker, förläggningar, kurser och andra evenemang. Understöden betalas i första hand från kårens grundares, Gunnar ”Fakiren” Fagerlunds minnesfond. Ansök om understöd genom att skicka e-post med en kort motivering till kårchef Erik Sandström (erik@munksnasspejarna.fi).