Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/16

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/16 | Scoutbasar 2016 | Evenemangskatalogen 2017

En händelserik scouthöst börjar närma sig sitt slut. I oktober ordnade vi både ledarstadsmanöver och höstförläggning. Nu är det snart dags för vår traditionella scoutbasar som i år hålls i lågstadieskolans gymnastiksal, och efter det för julfesten som ordnas på Scoutstationen! Vi har även börjat planera nästa sommars läger Tidsmaskinen som vi ordnar tillsammans med Spejarna och Nybyggarna. Skriv in datumen i kalendern!

Hänt i kåren

Den 12.10 ordnade vår kår ledarstadsmanövern Battle of the Bands. Kontrollerna hade teman enligt bandnamn och lagen fick bland annat identifiera kryddor (Spice Girls), känna igen suddiga bilder (Blur) och krossa pumpor med förbundna ögon (Smashing Pumpkins). Vinnare i tävlingen var Blondie från Vikingarna och på andra plats kom Muncca Street Preachers från MFL. Totalt deltog sju lag i tävlingen.

Den 15–16.10 ordnade kåren höstförläggning vid Lärkans i Noux. Patrullråddet hade detektivtema och scouterna löste gåtor och skiffer och byggde kompass och periskop. Vargungarna var på utfärd till Ruuhijärvi, stekte plättar och byggde lyktor. På kvällen var det musiktävling, bastu och kasino för de äldre scouterna. Totalt deltog 22 scouter och 10 ledare i höstförläggningen.

På kommande

På självständighetsdagen 6.12 kl. 12–14 är det dags för vår traditionella scoutbasar som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Basaren ordnas i år i lågstadie-skolans gymnastiksal på adressen Locklaisvägen 9. Vi bjuder bl.a. på café, försäljning av bakverk och matvaror, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla önskas varmt välkomna! Mera information om hur ni kan hjälpa till har skickats ut till alla kårmedlemmar.

Onsdagen den 14.12 kl. 19–20 håller kåren julfest för alla medlemmar! Julfesten ordnas på Scoutstationen på adressen Tölögatan 55. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till nya medlemmar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd 3–5 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet vecka 2.

Finlands Svenska Scouter ordnar även nästa år många utmärkta kurser och andra scoutevenemang som du kan anmäla dig till. Under året finns det fyra anmälningsdeadlines: 15.1, 15.4, 15.9 och 15.11. Läs om evenemangen i den bifogade evenemangskatalogen 2017. Du hittar även information om evenemangen i händelsekalendern. Kontakta kårsekreterare Jocke Gunst (jocke@munksnasspejarna.fi) om du har frågor!

Den 22–29 juli 2017 (26–29 juli för vargungar och äventyrsscouter) ordnar vi tillsammans med Spejarna H:fors och Nybyggarna sommarlägret Tidsmaskinen. Mera info följer på våren!