Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/16

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/16

Vårens scoutmöten har börjat och det är som vanligt mycket på kommande. Viktigast just nu är anmälningen till sommarens storläger Roihu (för spejarscouter, explorerscouter och ledare), som stänger redan 24 januari. Som vanligt ordnar vi även vinterhajk (den här gången tillsammans med Munksnäs Flickscouter i Kopparnäs, Sjundeå) och vårhajk. Och i juni blir det läger för vargungar och äventyrsscouter, även det tillsammans med MFL.

Hänt i kåren

Den 6 december ordnades scoutbasaren i Scoutkällaren. Ett stort tack till alla som hjälpte till!

Den 15 december höll kåren julfest i Scoutkällaren. Vi delade ut nya halsdukar och sigill, och åt julgröt och pepparkakor. Yann Jorelle belönades för ett gott arbete som vargungeledare, och Emil Warras tilldelades scoutledarfullmakt. I julfesten deltog 20 scouter och åtta ledare.

På kommande

Söndagen den 7 februari kl. 18 ordnas kårens årsmöte i Scoutkällaren. På mötet redogör styrelsen för det gånga året och planerna för 2016. En ny styrelse väljs också på årsmötet. Alla medlemmar är välkomna!

Den 12–13 mars ordnar kåren vinterhajk. För att bryta upp gamla traditioner lite ordnar vi i år vinterhajken vid vackra Kopparnäs i Sjundeå tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Mera information skickas snart ut till alla äventyrsscouter och äldre.

Den 21–22 maj ordnar kåren sin traditionella vårhajk. Mera info följer senare under våren.

Den 9–12 juni ordnar kåren ett sommarläger för vargungar och äventyrsscouter tillsammans med Munksnäs Flickscouter i Svartå, Raseborg. Mera info skickas ut senare under våren.

Den 9–15 juni ordnar FiSSc lapplandslägret FiSScFjäll V vid Kåtan i Muonio. FiSScFjäll är ett läger endast för spejarscouter där du bl.a. får vandra i Pallasfjällen och lära dig vildmarksfärdigheter. Mera info och anmälning (senast 15.3) på adressen http://www.scout.fi/nyheter/aktivitetskalender/fisscfjall-v.

Den 20–28 juli deltar kårens spejarscouter, explorerscouter och ledare i Finlands Scouters storläger Roihu i Evois. Roihu är ett av de största ungdomsevenemangen i Finland 2016 och en unik scoutupplevelse. Anmäl dig senast 24.1 på adressen http://roihu2016.fi/sv/anmalan.

Understöd för deltagaravgifter: Kom ihåg att alla kårmedlemmar kan ansöka om understöd för deltagaravgifter till läger, hajker, förläggningar, kurser och andra evenemang. Understöden betalas i första hand från kårens grundares, Gunnar "Fakiren" Fagerlunds minnesfond. Ansök om understöd genom att skicka e-post med en kort motivering till kårchef Erik Sandström (erik@munksnasspejarna.fi).