Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/15

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/15

Glad höst till alla kårmedlemmar! På självständighetsdagen ordnar vi vår traditionella scoutbasar som brukar vara mycket välbesökt. Alla är varmt välkomna med, och de som har möjlighet får gärna hjälpa till med arrangemangen eller bidra med något att sälja. En dryg vecka efter basaren är det dags för kåren julfest. Och så har anmälningen till nästa sommars storläger Roihu öppnat för alla spejarscouter och äldre!

Hänt i kåren

Den 10–11.10 deltog fem explorerscouter och två roverscouter i kårens förstaklassvandring med temat Arnold Schwarzenegger. Förstaklassvandringen är en lång veckoslutsvandring med krävande uppgifter som testar vad scouterna lärt sig under åren.

Den 31.10–1.11 höll kåren höstförläggning med temat Indiana Jones vid Lärkans stuga i Noux. På förläggningen begav sig scouterna på äventyr i Indiana Jones -anda, och vi hade också en hel del mera traditionellt program som orientering, bastu och plättstekning. I förläggningen deltog fem vargungar, nio äventyrsscouter, sex spejarscouter, tre explorerscouter och åtta ledare.

På kommande

Svara på kårens medlemsenkät för att hjälpa oss förbättra verksamheten! Enkäten finns på adressen bit.ly/msp15 och är öppen till 30.11. Vi hoppas att absolut alla, även du, svarar på enkäten!

Söndagen den 6.12 kl. 12–14 ordnar vi den traditionella scoutbasaren i Scoutkällaren tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Alla scouter med familj, släkt och vänner är varmt välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De som har möjlighet får gärna bidra med något till basaren eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info om basaren skickas ut till alla medlemmar.

Den 13 december har vargungarna möjlighet att delta i Lucia-tåget som tomtar. Anmäl dig till vargungechef Jonathan Gripenberg (jona@munksnasspejarna.fi) senast söndagen 22.11 om du vill delta. Mera information skickas ut till de anmälda.

Tisdagen den 15 december kl. 19–20 (obs! ändrat datum) ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 3–5 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet vecka 2.

Den 20–28.7.2016 deltar kåren i Finlands Scouters storläger Roihu i Evo (lägret är för spejarscouter och äldre, för yngre medlemmar ordnas ett skilt läger i juni). Anmäl dig senast 24.1 på adressen roihu2016.fi/sv/anmalan! På lägret kommer vi att dela lägerkår med Vikingaflickorna, KFUK/M, Nybyggarna och Vikingarna. Du kan ännu delta i namntävlingen för lägerkåren på adressen bit.ly/roihunamn. Om du har frågor om lägret kan du kontakta kårchef Erik Sandström (erik@munksnasspejarna.fi).