Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/14

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/14

Självständighetsdagen närmar sig, och med det förstås den traditionella scoutbasaren, som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Scoutbasaren är en av våra äldsta och finaste traditioner, och vi hoppas så många som möjligt kan delta! En knapp vecka efter basaren är det sedan dags för kårens julfest, med dubbningar och utdelning av halsdukar till våra nya medlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 11–12 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning vid Lärkans i Noux. Temat för veckoslutet var Kina. I förläggningen deltog 28 scouter och 9 ledare.

Den 25-26 oktober deltog kåren i FiSSc ledardagar i Karis. Under veckoslutet beviljades Jocke Gunst FiSSc tacksamhetstecken av klass III för sitt arbete som vicelägerchef för förbundslägret Atlantis.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj, släkt och vänner är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De familjer som har möjlighet får gärna bidra med något till basaren, eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info om basaren skickas ut till alla kårmedlemmar.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strand för att minnas de stupade. De som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45. Efteråt hinner man även väl besöka basaren.

Den 10 december kl. 19-20 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 3–5 euro! Scoutmötena fortsätter då skolan börjar efter jullovet.

Den 13 december har vargungarna möjlighet att delta i Lucia-tåget som tomtar. Anmäl dig till vargungechef Jonathan Gripenberg (kontaktuppgifter) senast söndagen 23.11 om du vill delta. Mera information skickas ut till de anmälda.

Den 25 december kl. 7 har alla morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Samling vid Fölisöbron kl. 6:45.