Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/14

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/14 | Vinterhajk | Mythos | Atlantis | Familjeläger

Det riktiga vintern har äntligen kommit, och vårens möten har dragit igång. I februari håller kåren årsmöte. I mars ordnar vi vår traditionella vinterhajk i Sibbo, och vi hoppas det är lika vackert och snöigt väder som under de senaste åren! På sommaren deltar kåren i två läger. I juni deltar vargungarna i sommarlägret Mythos, och i juli-augusti deltar resten av kåren i storlägret Atlantis tillsammans med alla finlandssvenska scouter.

Hänt i kåren

Den 6 december hölls den årliga scoutbasaren i Scoutkällaren. Trots det regniga vädret hade vi många besökare, och inkomsterna var lika stora som förra året. Tack till alla som hjälpte till med arbetet!

Den 11 december höll kåren julfest i Scoutkällaren. De nya kårmedlemmarna fick scouthalsdukar. Nio scouter tilldelades äventyrsscoutsigillet och två spejarscoutsigillet. Efter dubbningarna åt vi gröt och pepparkakor, och julgubben kom på besök. Total deltog 40 scouter och ledare i julfesten.

På kommande

Onsdagen den 12 februari kl. 19 håller kåren infomöte om Atlantis (se nedan). Vi berättar vad Atlantis är, hur ett storläger fungerar, svarar på frågor ni har, och hjälper med anmälningen. Alla scouter med föräldrar är välkomna!

Söndagen den 23 februari kl. 18 hålls kårens årsmöte i Scoutkällaren. På mötet berättar styrelsen om det gånga året och planerna för 2014. En ny styrelse väljs också på årsmötet. Alla kårmedlemmar är välkomna, och vi hoppas särskilt att explorerscouter och ledare deltar!

Den 8–9 mars hålls kårens traditionella vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Mera info skickas ut med dagordern till äventyrsscouter och äldre.

Den 6-8 juni deltar kårens vargungar i sommarlägret Mythos i Kavalahti, Ingå tillsammans med Munksnäs Flickscouter, Vikingaflickorna, Vikingarna och Porkala. Anmälningsblanketten skickas ut med dagordern. Sista anmälningsdag är 15 april.

Den 26.7–2.8 ordnas sommarens höjdpunkt, Finlands Svenska Scouters storläger Atlantis i Syndalen, Hangö. Anmälningen har redan öppnat och sista anmälningsdag är 15 mars. Anmäl dig direkt på webben på adressen www.atlantis2014.fi/anmalning. Våra vargungar deltar inte i Atlantis. Om du har frågor om lägret eller anmälningen kan du kontakta kårchef Erik Sandström (er.sandstrom@gmail.com).