Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/13

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/13

Hösten börjar närma sig sitt slut. I oktober ordnade kåren sin traditionella höstförläggning i Noux. Till näst är självständighetsdagens scoutbasar framför oss. Alla är välkomna, och vi hoppas att de familjer som har möjlighet kan bidra till basaren på något sätt! En vecka senare hålls kårens julfest, med gröt, dubbningar och halsdukar till nya kårmedlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 12–13 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning vid Lärkans i Noux. Veckoslutet gick i pirattema och vädret var höstigt och vackert. I förläggningen deltog 23 scouter och 8 ledare.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj, släkt och vänner är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De familjer som har möjlighet får gärna bidra med något till basaren, eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info om basaren skickas ut till alla kårmedlemmar.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strand för att minnas de stupade. De som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45. Efteråt hinner man även väl besöka basaren.

Den 11 december kl. 19-20 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro! Scoutmötena fortsätter då skolan börjar efter jullovet.

Den 25 december kl. 7 har alla morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Samling vid Fölisöbron kl. 6:45. Kaffe efter julottan ordnas i Scoutkåren Nybyggarnas kårlokal scoutlyan på Haga Sportväg 3.

Den 26.7–2.8.2014 deltar Munksnäs Spejarnas äventyrsscouter och äldre medlemmar i Finlands Svenska Scouters storläger Atlantis. (För vargungarna ordnas ett skilt läger i början av sommaren.) Lägret ordnas i Syndalen i Hangö och kommer att ha ca 2000 deltagare. Anmälningsinstruktioner skickas ut i början av året. Läs mera om lägret på Atlantis hemsida.