Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/12

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/12 | Basarlappen

Vintern närmar sig, och med den basaren och julfesten. På självständighetsdagen ordnar kåren scoutbasar tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Alla är välkomna, och vi hoppas att de familjer som har möjlighet kan bidra till basaren på något sätt! En vecka senare hålls kårens julfest, med gröt, dubbningar och halsdukar till våra nya kårmedlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 6–7 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning i strålande höstväder vid Lärkans i Noux. Till programmet hörde patrullrådd, orientering, pyssel, lekar, bastu och god mat. I förläggningen deltog totalt över 40 scouter och ledare, vilket är mera än i något kårevenemang på många år.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj, släkt och vänner är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De familjer som har möjlighet får gärna bidra med något till basaren, eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info om basaren skickas ut till alla kårmedlemmar.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strand för att minnas de stupade. De som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45. Efteråt hinner man även väl besöka basaren.

Den 13 december har vargungarna möjlighet att delta i Lucia-tåget som tomtar. Samling sker kl. 17:20 vid Balders på Alexandersgatan 12, och tillbaka vid Balders är vargungarna ca kl. 18:50, varifrån de avhämtas av sina föräldrar. Ta med varma kläder, scouthalsduk (om du har) och tomtemössa. Försök undvika reflexer på kläderna. Kontakta Jonathan Gripenberg om du vill delta senast söndagen 4 december.

Den 12 december kl. 19-20 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet (vecka 2).

Den 25 december kl. 7 har alla morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Kaffe efter julottan ordnas i Scoutkällaren.