Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/11

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/11 | Scoutbasar

Självständighetsdagen närmar sig, och med det förstås den traditionella scoutbasaren, som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Scoutbasaren är en av våra äldsta och finaste traditioner, och vi hoppas så många som möjligt kan delta! En dryg vecka efter basaren är det sedan dags för kårens julfest, med dubbningar och utdelning av halsdukar till våra nya medlemmar. Efter julfesten är det paus i veckoverksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 4 oktober deltog två patruller från Munksnäs Spejarna i HeSS ledarstadsmanöver. Tävlingen, som i år hade snabbmatstema, ordnades av Seaboys. Vi placerade oss på en fin andra plats efter Vikingarna. Tack till arrangörerna!

Den 8–9 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning vid Lärkans i Noux. Till programmet hörde bl.a. patrullrådd, orientering, hantverk, spel och lekar. I förläggningen deltog 18 vargungar, nio scouter och sex ledare.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De familjer som har möjlighet får också gärna bidra med något till basaren, eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info finns på basarlappen som skickas ut med dagordern.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strand för att minnas de stupade. De som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45. Efteråt hinner man även väl besöka basaren.

Den 13 december har vargungarna möjlighet att delta i Lucia-tåget som tomtar. Samling sker kl. 17:15 vid Balders på Alexandersgatan 12, och tillbaka vid Balders är vargungarna ca kl. 18:50, varifrån de avhämtas av sina föräldrar. Ta med varma kläder, scouthalsduk (om du har) och tomtemössa. Försök undvika reflexer på kläderna. Vid frågor kontakta Petter Selenius, 040 700 1412.

Den 14 december kl. 18-19 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet den 10 och 11 januari.

Den 25 december kl. 7 har all morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Vi startar vårt fackeltåg från Scoutkällaren kl. 6:30, men du kan även komma direkt till kyrkan. Kaffe efter julottan ordnas av Scoutkåren Nybyggarna i deras kårlokal på Haga Sportväg 3.