Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/10

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/10 | Basarlappen

December närmar sig, och med det den årliga scoutbasaren, som vi ordnar tillsammans med Munksnäs Flickscouter för alla kårmedlemmar med familj. Scoutbasaren är en av våra äldsta och finaste traditioner, och vi hoppas så många som möjligt kan delta! En dryg vecka efter basaren håller kåren julfest, och efter det är det paus i scoutverksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 4 oktober deltog en patrull Munksnäs Spejare i HeSS ledarstadsmanöver, som ordnades i Sök och finn-anda av Spanarna. Efter en hård kamp placerade vi oss på andra plats efter Vikingarna. Vi tackar Spanarna för en lyckad tävling!

Den 9–10 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning vid Lärkans i Noux. På programmet stod bl.a. patrullrådd, spårning och musiktävling och bastu på kvällen. I förläggningen deltog 27 scouter och tio ledare.

Den 13 november firade Munksnäs Spejarna 60-årsjubileum med en träff för nuvarande och tidigare ledare. På jubileet tilldelades Carl Backlund och Petter Selenius FiSSc tacksamhetstecken av klass III, och Mats Forss FS förtjänsttecken i brons.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! De familjer som har möjlighet får också gärna bidra med något till basaren, eller hjälpa till med att ställa i ordning eller sälja. Mera info finns på basarlappen som skickas ut med dagordern.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strandför att minnas de stupade. De som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45, och efteråt hinner man väl besöka basaren.

Den 13 december har vargungarna möjlighet att delta i Lucia-tåget som tomtar. Samling sker kl. 17 vid Balders på Alexandersgatan 12, och tillbaka vid Balders är vargungarna ca kl. 18:50, varifrån de avhämtas av sina föräldrar. Kom ihåg tomtemössa! Vid frågor kontakta Petter Selenius, 040 700 1412.

Den 15 december kl. 18-19 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro! Scoutmötena fortsätter efter jullovet den 11 och 12 januari.

Den 25 december kl. 7 har all morgonpigga möjlighet att delta i en fin jultradition, den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Vi startar vårt fackeltåg från Scoutkällaren kl. 6:30, men du kan även komma direkt till kyrkan. Kaffe efter julottan ordnas även i år av Scoutkåren Nybyggarna i deras kårlokal på Haga Sportväg 3.