Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/09

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/09 | Basarlappen

Hösten börjar så småningom närma sig sitt slut, och om några veckor är det självständighetsdag, och därmed förstås vår och Munksnäs Flickscouters traditionella Scoutbasar. Vi hoppas att alla scouter kommer och hälsar på till basaren, om att alla familjer som har möjlighet hjälper till med arrangemangen! Ett par veckor efter basaren hålls kårens julfest, och efter det är det paus i verksamheten tills skolorna börjar på våren.

Hänt i kåren

Den 3-5 oktober höll kåren höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. På programmet stod bl.a. patrullrådd, övning i att bygga bårar, och LED-orientering på natten för de äldre scouterna. I förläggningen deltog 16 scouter och tio ledare.

Den 7 oktober arrangerade Vikingaflickorna Helsingfors Svenska Scouters årliga ledarstadsmanöver, som gick till Halloween-tema. Kårens lag, Buu-klubben, tog hem första plats och tackar för en lyckad tävling!

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! En lapp om hur man har möjlighet att hjälpa till med basaren skickas ut med dagordern.

Samtidigt som basaren börjar går även en grupp scouter och ledare till hjältegravarna vid Ramsays strand och hedrar de stupade. Alla som vill får gärna komma med, vi träffas vid Scoutkällaren kl. 11:45, och efteråt hinner man bra besöka basaren.

Den 16 december kl. 18-19 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till de nya scouterna, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro!

Den 25 december kl. 7 har all morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Vi startar vårt fackeltåg från Scoutkällaren kl. 6:30, men du kan även komma direkt till kyrkan. Kaffe efter julottan ordnas i år av Scoutkåren Nybyggarna i deras nya kårlokal på Haga Sportväg 3.