Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 3/09

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 3/09 | Förläggningslappen

Sommarens börjar så småningom dra mot sitt slut, och sommarens höjdpunkt, regionslägret Beach 09, är förbi. Lägret hölls vid den vackra stranden vid Köttboda på Vessö, och kåren deltog med 19 medlemmar bland de nästan 500 lägerdeltagarna.

Nu kör höstsäsongen i gång och i oktober håller kåren sin traditionella höstförläggning vid Lärkans i Noux. Alla kårmedlemmar är välkomna!

Hänt i kåren

Den 18 mars deltog Rolf Kottelin, Emil Warras och Robert Kottelin i HeSS patrullstadsmanöver, som i år ordnades av Spanarna. De placerad sig på en fin 5:e plats bland 19 lag.

Den 16-17 maj drog en grupp scouter ut på solig vårhajk i Sjundeåskogarna. I hajken deltog fyra spejarscouter, två roverscouter och tre ledare.

Den 20 maj hölls kårens våravslutning, med scouthalsdukutdelningar, dubbningar och glass. Lasse Kauhanen dubbades till tredje klass scout. I avslutningen deltog ca 20 kårmedlemmar.

Den 31.7-7.8 hölls Helsingfors och Östra Nylands scouters regionsläger Beach 09 vid Köttboda i Borgå. I lägret deltog totalt ca 500 scouter och ledare, från vår kår åtta äventyrsscouter, tre spejarscouter, två roverscouter och sex ledare. Kårens ledare ordnade under lägret strandsporter och -spel i Playa-programdalen. På lägret tilldelades Erik Sandström Mannerheimspännet av andra klass. Bilder från lägret finns på [Beach 09].

På kommande

Säsongstarten går i år till enligt följande:

  • Vargungarnas (åk 2-3) inskrivning och första möte hålls tisdagen 25.8 kl. 18.
  • Äventyrsscouterna (åk 4-5) håller sitt första möte onsdagen 26.8 kl. 19.
  • Spejar- och explorerscouterna (åk 5+) har sitt första möte onsdagen 26.8 kl. 18.

Tiderna för de egentliga mötena meddelas på inledningsmötena och sätts ut på kårens hemsidor. Spejar- och explorerscouterna anmäler sig även till höstens evenemang på inledningsmötet, så det är viktigt att alla är på plats!

Den 12-13 september hålls scoutfärdighetstävlingen EP-cupen, som i år ordnas av Sailors. Förra året vann Munksnäs Spejarna Sågen och kom på tredje plats (av sju) i Yxan. Vi hoppas att även i år få ihop lag att delta med!

Den 3-4 oktober håller kåren höstförläggning vid Lärkans i Noux. Mera info följer med dagordern.

Även många andra scoutevenemang ordnas under hösten. En mera utförlig lista över region- och distriktevenemang hittar ni på [kårens hemsidor].