Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/09

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/09 | Vinterhajkslappen

Scoutsäsongen har dragit igång för våren, och mycket program är på kommande. Förutom kurser och tävlingar bjuder våren på kårens traditionella vinter- och vårhajker, och i februari hålls kårens årsmöte.

På sommaren deltar kåren i regionslägret Beach 09, som hålls vid Köttboda på Vessö i Borgå. I lägret deltar kårer i Helsingfors och Östra Nylands Scouter (HÖNS), dryga tio kårer. Nedan följer mera info om vårens program.

Hänt i kåren

Den 21-23 november deltog ett par av kårens spejarscouter i HÖNS nya Spejardagar-evenemang.

Den 6 december hölls den årliga Scoutbasaren i Scoutkällaren. Vädret var vackert och basaren bringade in ungefär lika mycket pengar som förra året.

Den 10 december hölls kårens julfest i Scoutkällaren. Vargungarna fick vargungemärken och Max Warras dubbades till tredje klass scout! Sedan åts julgröt och pepparkakor, och julgubben hälsade på. I julfesten deltog ca 25 kårmedlemmar.

Den 25 december ordnades julottekaffe i Scoutkällaren efter julottan i Karuna kyrka, som efter en paus på ett år igen kunde arrangeras. Kaffet besöktes av lite på tio gäster.

På kommande

Den 7-8 februari ordnas HÖNS Ute 1-vildmarkskurs. Kåren har anmält fyra spejarscouter.

Den 22 februari kl. 18:00 hålls kårens årsmöte i Scoutkällaren.

Den 28 februari-1 mars hålls kårens traditionella vinterhajk vid Ormträsk i Sibbo. Mera info skickas ut med dagordern till äventyrsscouter och äldre [ladda ner vinterhajkslappen].

Den 7-8 mars hålls Finlands Scouters vintermästerskap Plask!, som i år ordnas av Finlands Svenska Scouter (FiSSc). Kårens ledare hjälper till med att hålla en kontroll under tävlingen.

Den 18 mars hålls patrullstadsmanöver i Helsingfors för spejarscouterna. Kåren har anmält en patrull.

Den 16-17 maj hålls kåren vårhajk vid Lappträsk i Sjundeå. Mera info delas ut senare.

Den 31 juli-7 augusti hålls sommarens läger Beach 09. I lägret deltar scouter från hela regionen, och lägerplatsen är vid Köttboda, Borgå. Mera info skickas ut senare under våren.