Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/08

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/08 | Basarlappen

Efter en händelserik höst med fint resultat i EP-cupen, en lapplandsvandring i Sverige, ordnande av ledarstadsmanöver och så klart kårens höstförläggning, börjar höstens verksamhet nu vara inne på slutrakan. Framför oss har vi på självständighetsdagen den traditionella Scoutbasaren, till vilken alla scouter med familj och bekanta är välkomna! En dryg vecka efter basaren hålls sedan kårens julfest med dubbningar och julgröt. Efter julfesten har kårens verksamhet paus tills skolorna börjar efter jullovet.

Hänt i kåren

Den 13-14 september deltog Munksnäs Spejarna med två lag i scoutfärdighetstävlingen EP-cupen, som i år ordnades av Sjöscoutkåren Seaboys i Ebbo-trakterna söder om Borgå. Patrull Käppi tog hem segern i klassen Sågen (bland fyra lag), medan patrull Kannu placerade sig på en fin tredje plats i Yxan (sju lag). Läs mera och se de fullständiga resultaten på [EP-cupen].

Den 20-28 september var fem ledare från kåren på lapplandsvandring i Sverige. Vandringen började vid Kvikkjokk fjällstation, och fortsatte med Padjelantaleden in i Tarradalen och vidare upp i fjällen. Vädret var till största delen mycket fint, och ruskan var i full gång, så vandringen var överlag riktigt lyckad.

Den 2 oktober ordnade kåren HeSS ledarstadsmanöver. I Manövern deltog fem lag, och vinsten gick till Gott och Blandat från Sjöscoutkåren Stormfågeln.

Den 11-12 oktober hölls kårens årliga höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. Tre vargungar, 11 patrullscouter och nio ledare deltog i förläggningen. På programmet stod bl.a. patrullrådd, musiktävling och konstruktion.

Den 25-26 oktober deltog ett par ledare från kåren i FiSSc ledardagar ”Scouts and the City”.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta! Lappar om hur man har möjlighet att delta i basaren skickas ut med dagordern [ladda ner basarlappen].

Den 10 december kl. 18 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till de nya scouterna, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor.
Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro!

Den 25 december har all morgonpigga möjlighet att delta i den mycket stämningsfulla Julottan, som i år igen ordnas i Karuna kyrka på Fölisön. Vi startar vårt fackeltåg från Scoutkällaren kl. 6:30, och själva Julottan börjar kl. 7. Efteråt bjuds det på kaffe och pepparkakor i Scoutkällaren.