Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 2/08

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 2/08 | Vårhajkslappen | Lägerbrev 1

Halva vårsäsongen är snart förbi, och mycket är på kommande. Nästa veckoslut håller kåren vinterhajk i Sibbo, och i maj hålls vårhajk i Sjundeå. I juli-augusti är det dags för sommarläger, som i år är ett kårläger i Fiskars. Dessutom är patrullstadsmanöver och ett par kurser på kommande.

För två veckor sedan höll kåren årsmöte, och i kårens styrelse ersattes några äldre ledare med yngre krafter.

Hänt i kåren

Den 1-3 februari deltog Rolf Kottelin och Emil Warras i HeSS första hjälpen 2-kurs i Stensböle, Borgå. Dessutom var det vår kårs uppgift att sköta köket, så fyra ledare var med och lagade god mat år kursdeltagarna.

Den 24 februari höll kåren årsmöte. Styrelsen ser för år 2008 ut så här:

Kårchef Petter Selenius Ledamot John Sundberg
Vicekårchef Victor Fagerlund Ledamot Niklas Sved
Kårsekreterare Joakim Gunst Ledamot Jonathan Gripenberg
Kårekonom Sebastian Björkbom Ledamot Erik Sandström

Den 1-2 mars deltog Fredrik Stenius, Rolf Kottelin och Emil Warras i Västra Nylands scouters ute 1 vildmarkskurs i Fagervik, Ingå. På kursen sover man i kåtor och övar traditionella vildmarksfärdigheter, som eldslagning och matlagning över öppen eld.

På kommande

Den 15-16 mars ordnar kåren vinterhajk vid Ormträsk, Sibbo. Åtta patrullscouter har anmält sig till hajken, så totalt borde vi bli kring 15 deltagare.

Den 29-30 mars ordnar HÖNS patrulledargrundkurs vid Stensböle, Borgå. En patrulledare är på väg till kursen.

Den 22 april hålls HeSS patrullstadsmanöver, och i år är det Vikingarna som ordnar manövern. Kåren hoppas delta med ett lag.

Den 9-11 maj är det dags för en ny slags kurs, HeSS ute gourmet-kurs, som är en matlagningskurs där all mat lagas över öppen eld. Tre roverscouter är anmälda till kursen.

Den 17-18 maj ordnar kåren traditionell vårhajk vid Lappträsk i Sjundeå. Mera info delas ut till patrullscouterna när det blir aktuellt.

Den 21 maj kl. 18 är det våravslutning i Scoutkällaren.

Den 31 juli-6 augusti (31 juli-3 augusti för vargungar) hålls kårens sommarläger vid Valkjärvi, Fiskars. Mera info skickas ut senare under våren.