Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/08

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 1/08 | Vinterhajkslappen

Scoutsäsongen för år 2008 har kört i gång, och snart kan vi kanske hoppas på att även vintern gör det. Sedan senaste dagorder har basar och julfest hållits, och våra scouter har varit på ett antal kurser. På julfesten dubbades för första gången på många år första klass-scouter i kåren!

Till näst blickar vi fram mot årsmöte och i mars vinterhajk. Vårhajkens och sommarlägrets tidpunkter är även fastslagna.

Hänt i kåren

Den 23 november var en grupp ledare och rovrar och bowlade i Tali bowlinghall. Sebastian Björkbom vann kårens mästerskap.

Den 23-25 november deltog roverscouterna Jonathan Gripenberg, Erik Sandström och Michael Lönnblad [Sörensen, ursäkta misstaget] i HeSS första hjälpen 2-kurs i Stensböle, Borgå.

Den 24-25 november deltog Fredrik Stenius och Emil Warras i HÖNS patrulledargrundkurs i Lärkans, Esbo.

Den 6 december hölls den årliga Scoutbasaren i Scoutkällaren. Fast vädret var ruggigt var besökarna ändå många, och basaren bringade in ungefär lika mycket pengar som förra året.

Den 19 december samlades ca 40 kårmedlemmar till julfest. De nya vargungarna tilldelades sina halsdukar, och de äldre vargungarna fick vargungemärken. Patrullscouterna Nicklas Aspenström och Johan Ekblom dubbades till tredje klass, och rovrarna Erik Sandström och Jonathan Gripenberg dubbades till första klass! Efter det åt vi god julgröt, och julgubben delade ut julklappar.

På kommande

Den 1-3 februari sköter kårens ledare köket på HeSS första hjälpen 2-kurs i Stensböle, Borgå. Några scouter från kåren deltar även i kursen.

Den 24 februari kl. 18 håller kåren årsmöte i Scoutkällaren.

Den 1-2 mars deltar en grupp patrullscouter i Västra Nylands scouters ute 1-vildmarkskurs i Fagervik, Ingå.

Den 15-16 mars håller kåren sin årliga vinterhajk vid Ormträsk, Sibbo. Mera info skickas ut till patrullscouterna med den här dagordern.

Den 17-18 maj håller kåren vårhajk vid Lappträsk, Sjundeå. Patrullscouterna får mera info om hajken med nästa dagorder.

Den 31 juli-6 augusti (31 juli-3 augusti för vargungar) håller kåren sommarläger vid Valkjärvi i Fiskars. Lägret planeras som bäst, och mera info kommer senare.