Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/07

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 4/07 | Basarlappen

Vi har hunnit en god bit in på hösten, och den första snön har redan fallit. En ny patrull, patrull Uggla, startade i höst i kåren, och sex nya vargungar blev medlemmar. Vi önskar dem välkomna!

Efter höstens förläggning, kurser och tv-program blir det på självständighetsdagen åter dags för julmarknad i Scoutkällaren. Ett par veckor senare håller kåren julavslutning med gröt och julklappar i Scoutkällaren.

Hänt i kåren

Den 6-7 oktober höll kåren sin årliga höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. Vädret var varmt och förutom det normala tävlandet, lekandet och pysslandet hörde bland annat kasino, skallgångsövning och stolbygge till veckoslutets program. I förläggningen deltog totalt cirka 30 vargungar, scouter och ledare. Bilder finns på adressen munksnasspejarna.org/larkans07.

Den 8 oktober deltog fyra patrullscouter, Fredrik, Rolf, Ron och Emil, i FST:s Zon5: Station T, där de tillsammans med Pata Degerman tävlade mot ett annat lag scouter i att bygga flotte. Efter en hård kamp i ösregn vann de tävlingen! Programmet visades torsdagen den 18 oktober.

Den 12-14 oktober deltog Jonathan och Micke i Ute 2-vildmarkskursen.

Den 17 oktober deltog patrull Käppi från Munksnäs Spejarna i HeSS ledarstadsmanöver, som i år ordnades av Korsfararflickorna. Käppi vann tävlingen och fick en fin målad tallrik som pris.

På kommande

Den 6 december är det dags för den traditionella Scoutbasaren, som hålls i Scoutkällaren kl. 12-14. Alla scouter med familj är välkomna med för att fynda, ta en kopp kaffe och träffa gamla bekanta!
Lappar om hur man har möjlighet att delta i basaren delas ut senare [ladda ner basarlappen].

Den 19 december [12 december] kl. 18 ordnas kårens julfest i Scoutkällaren. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till de nya scouterna, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd cirka 2 euro!

Den 25 december har alla morgonpigga möjlighet att delta i den stämningsfulla Julottan i Karuna kyrka på Fölisön. Vi samlas vid Scoutkällaren kl. 6:30 och vandrar med facklor till kyrkan, där julottan börjar kl. 7. Efteråt bjuds det på kaffe och pepparkakor i Scoutkällaren. [ingen julotta i år]

E-postadresser

De scout- och vargungeföräldrar som inte ännu meddelat en e-postadress till kårsekreteraren skall göra det så fort som möjligt! Annars kan det hända att ni blir utan viktig information. Instruktioner hittar ni i förra dagordern, som finns på nätet på adressen munksnasspejarna.org/dagorder073.