Det här är vår gamla hemsida som inte längre får nytt innehåll. Den nya sidan hittar du på adressen www.munksnasspejarna.fi

Scoutkåren Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 3/06

Ladda ner: Kårchefens Dagorder 3/06 | Förläggningslapp

Sommarlovet har nått sitt slut och skolarna har redan inlett sitt arbete. Under den gångna sommaren har hela två läger hållits. I juni hölls vargungelägret Röde Orm på Villinge utanför Helsingfors med ett 80-tal deltagare från flera kårer i nejden och i slutet av sommaren hölls förbundslägret Wik 2006 i Dragsfjärd på Kimito med över 1500 deltagare. Men nu är det dags att ställa in blicken på den kommande höstens program, läs mera i den här dagordern.

Hänt i kåren

Den 27 april besökte en grupp scouter och ledare vetenskapscentrumet Heureka.

Den 13-14 maj var scoutavdelningen på vårhajk vid Lappträsk i Sjundeå. Vädret var förhållandevis fint sånär som en kraftig skur just före vi skulle åka hem. Vi grillade och åt gott och hade det trevligt tillsammans.

Den 24 maj hölls våravslutning i scoutkällaren med dubbningar.

Den 9-11 juni var det dags för vargungarna att åka på lägret Röde Orm som hölls på Villinge. Det var ett storläger för vargungar från Helsingforsregionen med närmare 80 deltagande vargungar och och ledare. Programmet var mångsidigt och alla hade bland annat möjlighet att åka ut och segla. På kårens hemsida finns bilder från Röde Orm lägret.

Den 31.7-8.8 gick förbundslägret WIK 2006 av stapeln vid Ölmosstranden i Dragsfjärd, Kimito. Det var ett stort läger med över 1500 deltagare varav ca. 250 utlänningar som kom från England, Österrike, Schweiz, Grekland och Japan. Vår kår bodde i byn Könugård tillsammans med Munksnäs Flickscouter, Brobyggarna från Kronoby, Nykarleby Forsfarare och en grupp engelska flickor. På programmet stod olika vattenaktiviteter, klättervägg, pysseluppgifter, patrullrådd och mycket mer. Bilder från WIK kommer snart på kårens hemsida, men redan nu kan du gå in på wik.fissc.fi och kolla in ett galleri av lägerfotografens bilder.

På kommande

Säsongsstart i scoutkällaren onsdagen den 30 augusti kl. 18.00. Alla scouter och vargungar är välkomna.

Den 16-17 september hålls den årliga EP-cupen.
Patruller som vill delta skall anmäla sig till Mati snarast! (tel 0400 524280)

Den 23-24 september är det dags för vår årliga höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. Förläggningen är menad för alla kårmedlemmar, såväl scouter som vargungar. Läs mera på bifogat papper och fyll i din anmälningsblankett.

Vi försöker också att hålla aktuell information på kårens hemsida www.munksnasspejarna.org men vår webmaster tjänar sin värnplikt just nu så det kan vara vissa problem i bland med uppdateringen.